Монтана измъкна точка при гостуването на Славия от 29-я кръг на А група, след като двата отбора завършиха 1:1.

Президентът на Славия Венци Стефанов изгледа срещата в компанията на Георги Петков и Захари Сираков.

В 15-та минута Мичев се опита да прехвърли Кунчев от границата на наказателното поле на Славия, но топката мина на сантиметри от вратата.

Първото попадение в срещата падна в 37-та минута, когато Владислав Златинов подаде към Владислав Романов, който с диагонален удар прати топката във вратата на Аршинков.

Гостите от Монтана имаха претенции за дузпа в 44-та минута, когато Миро Антонов влезе в наказателното поле на Славия и малко преди да отправи удар бе бутнат от защитник на Славия, но Ристосков подмина ситуацията.

През второто полувреме футболистите на Славия имаха надмощие, но направиха няколко сериозни пропуска. В 57-та минута Влади Златинов излезе сам срещу вратаря Аршинков, тръгна да го лъже, върна се на точката на дузпата, намери пространство да стреля, но много слабо и Копаранов спря топката на голлинията.

Играчите на Монтана имаха претенции за дузпа в 66-та минута, когато Аврамов паправи рейд между трима защитници на Славия, след което падна в наказателното поле, но съдията Христо Ристосков отново не отсъди дузпа.

Монтана стигна до изравнителното попадение в срещата във втората минута от даденото от съдията продължение, когато Борисов центрира отляво в наказателното поле на Славия, където Мирослав Антонов пое на гърди, нагласи си топката и със силен шут през трима защитници вкара за 1:1.

Славия остана на седмо място с 51 точки, Монтана е на единадесета позиция с 31 точки.