Отборът на Монтана записа домакинска победа над Калиакра с 2:1. Успехът за футболистите на Стефан Грозданов дойде в края на мача, след като в 88-мата минута съдията Антон Генов отсъди дузпа за Монтана при резултат 1:1. Луис Едуардо бе фаулиран в наказателното поле и взе нещата в свои ръце, отбелязвайки от бялата точка.

Мачът на стадион „Огоста” няма да бъде запомнен с много интересни ситуации, като и двата отбора изпуснаха по няколко голови положения. Първата възможност за попадение в една от двете врати бе пропиляна от капитана на домакините Димитър Илиев, който в 20-тата минута бе изведен сам срещу вратаря Цветан Димитров, но нападателят на домакините стреля неточно. До края на първата част и гостите от Калиакра имаха шанс да отбележат гол. Играчът на Калиакра Герасим Заков открадна топка от противниковата защита, но не успя да преодолее стража на Монтана Христо Иванов.

Всичко в мача се реши през второто полувреме, когато футболистите и на двата отбора се активизираха и започнаха да търсят по-упорито попадението. В 54-тата минута домакините откриха резултата след добра контраатака. Янко Сандански изведе Димитър Воденичаров на стрелкова позиция, нападателят на Монтана стреля във вратаря, но при добавката Водевичаров не сбърка и прати топката в мрежата на Калиакра. В 60-тата минута момчетата на Адалберт Зафиров се върнаха в мача, изравнянайки резултата след гол на Герасим Заков. Така се стигна и до късната развръзка в този мач, когато Луис Едуардо вкара от единайсетметров удар и по този начин отборът на Монтана записа първата си победа в родния шампионат, след като първия кръг загуби от Черно Море.