Младата надежда на Литекс Симеон Славчев се учуди от въпросите дали двата столични гранда Левски и ЦСКА са конкуренция на ловчанлии. Талантливият играч обясни, че „червени“ и „сини“ са традиционно корави съперници, независимо от моментната им форма.

„Доволен съм от подготовката, която направихме. Отборът е качествен, това се вижда. Събрани са способни играчи. Млади и перспективни момчета, идващи от академията. Мисля, че сме готови за шампионата. Позитивно настроени сме“, започна Славчев при представянето на новия спонсор на тима.

„На дневен ред стои целта да сме в тройката, а ако постигнем нещо повече, ще е в наш плюс. Аз много пъти съм казвал, че искам да постигна значими успехи в Литекс, да имам титла тук и хората да ме запомнят, след това ще мисля и за трансфер“, каза още Славчев.

„Психически да издържим на сгъстения цикъл, няма да има проблем. Ние сме футболисти, това трябва да ни радва. Завърналите се играчи в Литекс са доказани имена, и те могат да донесат шампионски дух“, допълни играчът.

„Ботев и Лудогорец са стойностни отбори, следим ги. Но конкуренцията ражда качество. Кога Левски и ЦСКА не са били конкуренция?! Те има невероятна публика и независимо през какво преминават, феновете стоят зад тях. Футболът е за хората. Те са корави съперници“, завърши Славчев.