Новият председател на съдийската комисия Димо Момиров коментира специално за Гонг действията на реферите в първия кръг, в който той и неговите колеги направиха назначенията.

„Въпреки някои мнения на журналисти и президенти си мисля, че кръгът премина нормално от съдийска гледна точка. Имаше и някои грешки. Ристосков трябваше на три пъти да покаже червен картон на Георги Марков. Оценката му не е задоволителна. Антон Генов също спести втори жълт, респективно червен картон на футболист на Литекс”, коментира Момиров.

Той допълни, че утре има среща с реферите и ще се коментират тези ситуации и нещата по принцип. Христо Ристосков е с най-ниска оценка от арбитрите в А група, докато Николай Йорданов е с една от най-добрите оценки.

Относно мача Спартак Варна - Пирин Димо Момиров коментира: „Мартин Богдев във Варна си свърши добре работата. Доста беше коментирано. Намирам, че той е прав в двата случая. За дузпата за Пирин има игра с ръка. За червените картони коментарът е излишен. Много правилно действие, както на Богдев, така и на помощниците му”.

Шефът на съдиите заяви, че от страна на Вихрен е имало вписано в протокола, че ще следва жалба, но такава не е подадена. „Според мен съдията на мача ЦСКА - Вихрен също бе прав”, каза още Момиров.