Изненадващият трансфер на Станислав Ангелов в Котбус на практика промени Левски. „Сините” минаваха за невероятен колектив, в който всеки си казва всичко. Уви, нещата не са точно такива. Пелето си отиде, без да каже заученото: „Прекарах няколко невероятни години в Левски. Никога няма да забравя това, което ми се случи тук.”

Някак си странно, да не кажа ненормално, изглеждат събитията отстрани. Сираков и Стоилов не знаят, че от отбора им си заминава, най-универсалният футболист.

Реално Левски продаде трима на цената на половин играч.

На това му се вика глупава сделка. Кой я направи, това е друга тема. Нещата не станаха по логичния начин. Ангелов се снима с екипа на Енерги, преди човекът, който го доведе да разбере (Сираков).

Пелето не е предупредил дори и Стоилов, който го наложи на Герена, след няколко сезона с железния анцуг.Но това във футбола го има. Все пак говорим, чисто и просто за бизнес.

Едно е сигурно – този трансфер доказва, че приятелството не е от решаващо значение, поне не и в Левски. Станислав Ангелов заслужаваше преминаването си в по-силно първенство. Бундеслигата изкуши Лука Тони и Франк Рибери, какво остава за 29-годишен футболист от България. Пелето ще опита ново предизвикателство, явно му е писнало да се мори срещу Кунчо Кунчев, Желю Желев (не онзи), Петьо Динков и т.н.

Ако излезе, че националът е постъпил некоректно с Левски, много жалко. И то най-вече за самия него. Патардията, която ще се вдигне, 100 % ще се отрази на играта му в Котбус. Глупаво е да си тръгнеш, без да получиш заслужените аплодисменти за добре свършената работа. Пелето категорично бе най-добрият в Левски през последните 18 месеца.

Липсата му трудно ще бъде компенсирана, но клуб като Левски може без всекиго. Лошото е, че прословутият „син” колектив е бил само привиден. Всичко опира до пари и слава. Когато някой си тръгне, е прието да му се пожелае успех или поне така правят културните хора. Станислав Ангелов е точно такъв, така че успех в Енерги. Дано помогнеш на Котбус в неговата мисия, а тя е ясна – оставане в Първа Бундеслига!

Ангелов никога повече няма да се качи на шампионския подиум, освен ако Германия отново не бъде разделена на две. При това положение Котбус и Пелето остават в източната част и шансовете нарастват драстично. Битката с Ханза Рощок ще е зрелищна, разбира се, това няма как да случи.

Губещ е и Левски! „Сините” останаха опиянени твърде дълго след бляскавия си сезон. Левски остана без важна част от почти легендарния си тим. Всичко това се случи на фона на лавинообразната „червена” селекция.