Черно море постигна първа победа от началото на шампионата в България, след като победи с минималното 1:0 Берое. Срещата бе наситена с много емоции, макар че феновете на стадион „Тича” във Варна видяха само едно попадение.

Двама от играчите на терена, по един от всеки отбор, напуснаха още през първото полувреме, а като за капак играчът на домакините Маркос Да Силва прояви неподчинение по време на двубоя в момента, в който Никола Спасов реши да го замени с Масена Моке. Срещата пък започна с повече от 7 минути закъснение заради поройния дъжд, който се изля над морската столица.

В 38-та минута наставникът на Черно море реши да извърши първата си смяна. Маркос Да Силва трябваше да напусне, но ядосан не излезе от мястото откъдето трябва, а тръгна към едната врата и от там напусна терена. Съдията искаше да му покаже втори жълт картон, тъй като Да Силва вече имаше един, но играчът вече бе напуснал терена. След като видя това футболистът се върна, тогава реферът му вдигна картона и смяната вече нямаше как да бъде осъществена, а домакините останаха с човек по-малко.

Три минути след това главният рефер на двубоя Асен Николов изгони и Яне Сандански от Берое и по този начин остави двата отбора да доиграват срещата с по 10 души.

Единственото попадение в мача падна след почивката, когато в 51-та минута Александър Александров - Alex, познат още като Кривия, вкара от пряк свободен удар. Така новото попълнение в отбора на Черно море реализира първия гол за тима от началото на сезона.

Поредната загуба на своя Берое пък изгледа президентът на тима Николай Банев.

Така във временното класиране варненци се намират на 10-о място с едва 4 точки, докато „зелените” са последни с 1 точка.