Тичането продължава да бъде основна дейност на сините и в първите дни на втория им лагер. Бягането става все по- интезивно, на по- малки разстояния, но и с по- малки почивки.

Това се отрази и на футболистите. Особено на тези, които са за първи лагер с Левски. Днешното десетминутно бягане не бе понесено добре и от Боян Табаков, който не е на първи лагер с отбора. Той обаче стисна зъби и въпреки временната криза продължи с тичането. Лъчо Балтанов също преживя тежък момент, но избяга упражневието.

„ Нормално е футболистите да са изморени, заяви Стоилов, Сега е такъв период, че играчите трябва да са изморени и през умората да проявяват характер, да показват воля и да достигат до добрите отигравания, до добрите неща, които очаквам да покажат в контролите.

Старши треньорът следи особено внимателно как се подготвят най- новите в отбора. „ Не съм доволен от лошото функционално състояние на Мутафчийски, Генев и Табаков,сподели Стоилов, Видя се, че при бягането нещата при Балджийски са по- добре.”

Според треньора отборът трудно е започнал подготовката. При непрекъснат проливен дъжд и вятър. Той смята че играчите имат нужда от адаптация и вработване. „ Смятам че още 1- 2 дена и ще намерим верния ритъм, каза Стоилов, Тогава футболистите ще са максимално концентрирани и ще мислят само за футбол.”

Лусио Вагнер и Шакиб Бензукан тренират във фитнеса. Останалите бяха разделени на три отбора от по 8 играчи и освен бягането проведоха и тактичести игри с топка.

Виктор Генев предпочита играта с топка пред бягането