Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов обобщи представянето на неговия отбор през изминалата 2007 година. В обширно интервю за Гонг наставникът разказа за целите и надеждите на тима, но си припомни и неприятните моменти от миналото. Стойчо Младенов разкри и някои любопитни подробности от личния си живот, но преди всичко сподели, че е готов на всичко в името на ЦСКА.

„Трудно мога да дам отлична оценка, защото де факто до този момент нищо не сме спечелили. С моя екип влязохме в един много труден момент в шампионата, почти всичко беше загубено. Въпреки това успяхме да мобилизираме и активираме до краен предел възможностите и да доведем до край всички мачове от миналия шампионат, което ни попречи да се преборим за титла тогава. Сега обаче отборът е превъзходен в тактическо естество, но отпадането от УЕФА беше доста нещастно, затова цел номер едно за нас е спечелване на титлата”, сподели Стойчо Младенов.

„Само можем да гадаем какво щеше да се случи, ако не бяхме отпаднали от Тулуза. Имаме много нови попълнения и сработването на отбора се забави, ако бяхме влезели в групите на УЕФА може би нямаше да можем да се представим както сега. Аз лично съм изненадан от голямата разлика между нашия отбор и останалите”, допълни треньорът на ЦСКА.

Стойчо Младенов се върна назад в спомените си: Да, наистина съжалявам, че си тръгнах тогава след мача с Торпедо, но не ми се говори за това. Нито за момент обаче не съм се разколебавал. Имам екип от професионалисти и нито за момент не сме залитнали и стоим здраво на краката си. Анализираме всичко, за да вземаме точните решения.”

„Вярвам в Господ, почитам празниците и божиите заповеди и се стремя да бъда един праведен човек. След Коледа ще имам още няколко дни почивка. Недостатъчно, но за ЦСКА съм готов на всичко. За съжаление семейството ми страда от това, но съпругата ми проявява разбиране. Най-добре си почивам в семейна обстановка, предпочитам тишината и спокойствието. Не изключвам добрата кухня и СПА центровете”, разкри още Младенов.

На финала наставникът на ЦСКА пожела на многобройните фенове на „червените” преди всичко здраве, както и титла в шампионата.