Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов заяви след контролата срещу румънския Унирея, спечелена с 2:1, че липсата на Георги Чиликов се чувства и в най-скоро време в Борисовата градина да бъде привлечен нов централен нападател.

„Казах и преди предишния мач, че тези мачове ни идват малко в един момент, в който с нелеки противници трябва да играем, но приехме тази покана и ще я следваме. Още ни липсва игровият ритъм, няма я скоростта и агресивността, която се търси. Мисля, че противниците са по-напреднали в работата”, каза Младенов след двубоя.

„Има умора от първия етап в Анталия, вижда се. Надявам се от мач на мач нашият отбор да се чувства по-добре, още повече, че сега навлизаме в един цикъл, в който между мачовете работим за сила и скорост, нормално е тази умора да се превъзмогне с характер.”

„Доволен съм от отбора като цяло. Нормално е на този етап да има повече брак от необходимото, но за мен по-важна беше тактическата дисциплина, отборът да се движи правилно както в дефанзивен, така и в офанзивен план, и дали правилно отиграваме топката. Получиха се някои хубави неща.”

„Липсват ни хора. Вече втори мача излизаме с Ивайло Димитров, все още е доста неопитен, но гори от желание и ще продължим да му даваме шанс, така както и на всички останали”, каза още наставникът на червените.

Младенов заяви, че глобата на Гарсес няма да бъде намалена, въпреки добрите му изяви и отбелязаният победен гол срещу Унирея.

„Трябва ни още един централен нападател. Липсата на Чиликов се чувства, особено срещу тези отбори, които играят повече с центрирания, с въздушни двубои. Търсим такъв централен нападател, надявам се по най-бързия начин да привлечем футболист от този тип”, разкри Стойчо Младенов.