На днешната открита тренировка старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов даде импровизиран брифинг за представителите на медиите. На него наставникът сподели, че Зе Руи наистина е отстранен от отбора до второ нареждане, но не пожела да коментира, каквито и да е било подробности, тъй като това са неща от кухнята на отбора.

Специалистът заяви също, че преди гостуването на Тулуза има проблеми с двама от централните си нападатели. Бразилецът Неи, срещу когото се е играло доста агресивно в мача с Пирин, е получил пресечен бедрен мускул на десния крак, който сега е с голям отток.

„Вярвам и се надявам да го възстановим за двубоя, тъй като за нас той е ключов играч”, каза Стойчо Младенов.

Другият проблемен футболист в отбора на ЦСКА е Георги Чиликов, който въпреки че тренира на равно с останалите, чувства все още болки в дясното си бедро.

За двубоя срещу французите този четвъртък Младенов каза, че е получил доста информация от много места, изгледал е запис от мача им с Марсилия спечелен с 2:1. Според наставника, силата на френския тим е в средата на терена, като Емана и Елмандер си партнират доста успешно. Нападението на Тулуза също е много добро.

„Аз съм оптимист, ние не трябва да се притесняваме, отиваме защо и не и с по-голямо самочувствие, да изиграем този двубой и разбира се, основната цел, която ще гоним, е да отбележим гол”, заяви още треньорът на „червените”.

Младенов ще заложи на досегашната схема 4-3-3 и предвид сериозността на предстоящия сблъсък, няма да прави кой знае какви промени в състава.