Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов заяви, че е склонен да изчака Зе Руи още няколко дни да се присъедини към отбора на лагера в Испания. Португалецът бе освободен да се прибере до родината си след смъртта на баща си, но „армейците” го очакваха да се прибере в петък.

„Той има право на отпуск, 5 или 10 дни, не съм точно наясно, но ние сме го освободили до петък, а това време мина. Ще го изчакаме още няколко дни, ако не се появи, аз повече не го искам в отбора, и ще оставя ръководството да реши какво да прави,” коментира ситуацията наставникът.

Относно днешното равенство с Химки, 2:2, Младенов заяви: „Получи се добър мач, работим по план. Мисля, че особено през второто полувреме, последните 30-35 минути, отборът седеше много добре на терена, владееше топката. Още някоя друга седмица, някоя друго контрола, и ще навлезем в отличен ритъм и форма.”

„Нормално е на Данчо Тодоров да му липсва игрова практика, игрови ритъм, но мисля, че като за първо стъпване на терена, той ще напредне много бързо,” каза треньорът за завръщането в игра на опитния футболист, който вече е излекуван от контузията си.

Младенов не бърза да си прави кардинални изводи за дошлите на проби Жоржиньо и Муса Гай, както и подписалият вече Касио. „Нека да изчакаме да видим и другите контроли, да видим. Нека да не избързваме, след края на лагера ще даваме оценки,” сподели наставникът.

Младенов благодари и на малката, но доста активна агитка, която подкрепяше ЦСКА срещу Химки. „Радостно е, когато нашите привърженици ни съпровождат навсякъде, надявам се да сме ги задоволили с показаното,” завърши Стойчо Младенов.