Стойчо Младенов, който получи наградата за Треньор на месеца за септември в анкета на Пресклуб България, заяви, че в А група само Славия се води от чуждестранен треньор и това няма как да не задължава българските специалисти да се представят добре.

„Трябва да се отърсим от този шок, да направим хубав шампионат и да станем шампиони”, каза Стойчо Младенов за отпадането от Тулуза.

Наставникът на армейците каза, че около Велизар Димитров няма нищо нередно, а намесата на ЦСКА не е била навременна и след четиридневен престой в националния отбор той се завърна в лагер на червените, тъй като при удар контузията му може да се усложни и той няма как да играе в квалификацията срещу Албания.

 

„Диагнозата беше установена веднага след мача и още по време на мача. Всички видяха защо Велизар Димитров беше сменен, само някои големи специалисти не можаха да разберат защо беше сменен.”

 

Стойчо Младенов отново заяви, че срещу ЦСКА се свири тенденциозно и е готов да направи видео разбор на мачовете от началото на сезона.

 

„Ако се наложи пак ще направя един видео брифинг, какъвто направих и при първия ми престой, само че този видео брифинг ще го направя на „Армията”, за да могат да се съберат много повече хора и да гледат по какъв начин сме ощетявани от първия кръг досега. ”

 

Младенов гарантира, че между него и Емил Костадинов няма никакъв конфликт и двамата работят заедно в името на ЦСКА.

 

Наставникът заяви, че не се интересува от публикациите в пресата, които твърдят, че собственикът Прамод Митал смята да продаде клуба.

Бразилецът Неи стана Играч на месеца за септември, след като получи 29 гласа, следван от Мартин Камбуров от Локомотив Пловдив с пет вота и Калоян Караджинов от Локомотив София с един глас.

Стойчо Младенов получи от името на ЦСКА наградата за Отбор на месеца за август. Червените постигнаха добри резултати в първенството и се представиха достойно в евротурнирите.