Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов сподели радостта си от първата за годината купа, спечелена от „червените”. Лидерът в българския шампионат се наложи след изпълнение на дузпи над класния Локомотив Москва. „Както този мач, така и в предишните, мисля, че отборът стоеше добре тактически, с нужната дисциплина. В този мач познавахме много добре противника, отбор с 80 милиона бюджет. Те имаха възможност и през второто полувреме да си освежат състава, докато ние нямахме, заради контузените футболисти и т.н. Мисля, че 75 минути от мача стояхме много добре, след това малко отпаднахме. Това се дължи и на натрупаната умора,” каза наставникът. „Доволни сме, не толкова, че сме спечелили купа, а от това, че отбора стои добре, във всеки един момент, всеки един от футболистите знае какво се изисква. Отборът бързо се прегрупира, както във фаза защита, така и във фаза атака.”

Младенов добави: „Преди всичко тази купа остава в историята, това е самочувствие, увереност. Добре е за ЦСКА, че е в Испания и побеждава отбори като Локомотив. Това се прави и за феновете, да ги радваме, доволен съм, че успяхме да ги зарадваме с купа днес.”

Състоянието на защитника Валентин Илиев не притеснява треньора. „Мисля, че няма място за притеснение за Вальо Илиев и той ще бъде на ниво още следващия ден и ще е на линия за контролата на националния отбор,” каза Младенов.

Стойчо Младенов коментира и случващото се в „Кремиковци” и ситуацията, в която са въвлечени и Александър Томов, и Прамод Митал. Той обаче заяви, че не може да позволи момчетата му да се влияят от това. „Разговарял съм с футболистите, проявяват разбиране, ние не трябва да се влияем от това, което става в София, ние трябва да си вършим работата по най-добрия начин и трябва да сме концентрирани. Оттам нататък какво ще става, си е тяхна работа,” завърши Младенов.