ЦСКА представи новия старши треньор на тима Стойчо Младенов, който вчера замени Пламен Марков. Младенов обяви екипа си и пожела на отбора да му върви като по вода, визирайки дъждовното време в столицата.

„Искам да заявя съвсем ясно и категорично, че ще защитавам името и честта на ЦСКА с всички възможни и невъзможни качества. Отборът е добре подготвен, и може да се стигне до поставените цели. Шест точки са много, но нищо не е невъзможно,” заяви Младенов

„Няма да се насочваме само към шампионата, а ще мислим и за следващата година, ще работим, за да бъдем подготвени и да направим отбор, които да ни радва.”

„Имаме взаимно уважение и доверие с ръководството, затова приех отговорността. Аз и Емил Костадинов ще отговаряме да успехите и неуспехите на ЦСКА. Когато има неуспехи е нормално треньорът да си тръгне.”

От следващата седмица медиите ще имат достъп по няколко пъти до тренировките на отбора, но ще има и ограничения. Футболистите също ще имат специален правилник.

Като треньор на вратарите в ЦСКА се завръща Стоян Йорданов, който изпълняваше тази длъжност по време на треньорския мандат на Аспарух Никодимов. Помощник треньор ще бъде Пламен Липенски - бивш играч на Берое, част от шампионския тим на старозагорци от 1986. В щаба на Стойчо Младенов, от този на Пламен Марков остава единствено Анатоли Нанков. След близо четири години и няколко различни старши треньора, Ангел Червенков напуска ЦСКА като асистент. Анализатор на тима ще бъде доцент Бисер Цолов.

Президентът на ЦСКА Александър Томов също бе на представянето на Младенов, като отново обясни причините за освобождаването на Пламен Марков. Днес следобед Томов ще се срещне лично с бившия вече наставник, за да се обсъди бъдещето на Марков в клуба.