По повод възникналите в пресата спекулации за стачки относно заплащането на футболистите на ЦСКА, старши треньорът на „червените” Стойчо Младенов ги определи като измислици. По повод предстоящия мач срещу Берое в Стара Загора Младенов заяви, че е взел необходимите мерки, за да не се повтаря двубоят за купата. Относно шансовете за титлата специалистът сподели, че теоретични шансове има. „Колкото по-малко мачове остават до края на шампионата, толкова се намаляват и самите шансове. Ние ще търсим победа във всеки един мач и ще се надяваме Левски да сбърка”, което според Младенов е изключено, но все пак има и тази надежда.

По повод появилите се информации, че Георги Чиликов и Ибрахима Гай ще преминат в ЦСКА, Младенов заяви дипломатично, че се следят много футболисти както в българското първенство така и чужденци. На въпрос дали е оптимист че на 80% селекцията може да приключи до края на месец май, старши треньорът на „армейците” сподели, че ще е изключително доволен ако това стане факт. „При всички случаи това няма как да стане, защото когато става въпрос за пари нещата трудно се придвижват”.

На импровизираната пресконференция на базата на тима в Панчарево пресаташето на клуба Иван Такев разясни, че футболистите нямат медиен запор от треньорското ръководство или от шефовете на клуба, а самите играчи са взели това решение да не говорят, а да се концентрират върху работата си.