Гол на тийнейджъра Божидар Краев донесе равенство на Левски в третата контрола на тима в предсезонната подготовка - 1:1 срещу Локомотив София.

Преди двубоя, спортният директор на "сините" Георги Иванов бе поздравен специално от Националния фенклуб.

"Железничарите" от своя страна регистрираха две победи до този момент, но определено отстъпваха инициативата на Левски в този сблъсък.

Проверката се игра на терена на Спортния комплекс в Правец, а и двете попадения бяха отбелязани след почивката, в рамките на по-малко от пет минути.

Жегата доста тормозеше футболистите, особено през първото полувреме, като арбитърът Николай Йорданов дори направи пауза за вода в 24-та минута.

Левски - Локо София 1:1

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

КАК ПРЕМИНА МАЧЪТ МИНУТА ПО МИНУТА!

Още в 11-та минута Левски успя да стигне до добро положение. "Сините" отнеха топката с преса пред наказателното поле, Домовчийски стреля, но топката мина вляво от вратата на Митрев.

Три минути по-късно, Левски пропусна уникално положение. Стефан Велев получи хубав пас отдясно в наказателното поле, подаде успоредно на голлинията към Антон Огнянов, който стреля и нацели напречната греда.

В средата на полувремето играта се задържа повече в центъра, и единоборствата превзеха терена. В края му двата състава размениха по едно положение, но без конкретна опасност.

Въпреки че Левски определено изглеждаше по-добре през второто полувреме, Локомотив бе отборът, който откри резултата.

Най-дейният през целия мач за "железничарите" - Петър Димитров - се отскубна от защитата на Левски, бе изведен сам срещу Пламен Илиев, за да реализира под плонжа му в 58-та минута

Двата състава направиха промени в 60-та минута, като тази на Левски се оказа отлична.

Появилият се 17-годишен Божидар Краев изравни само две минути, след като влезе в игра. Валери Домовчийски го намери с подаване отляво, и младокът, който връхлиташе в пеналта през центъра, отбеляза без проблем за 1:1 в 62-та минута.

Травма извади един от най-опитните играчи на Локо София Даниел Гаджев от терена в 67-та минута.

Петър Димитров самотен в атака се опита на два пъти отново да излезе очи в очи с Пламен Илиев, но защитата на "сините" внимаваше повече.

Всичко по-любопитно до края се случваше пред вратата на Локомотив, и най-вече, през Божидар Краев, който си спечели и адмирациите на публиката в Правец.

След негово силно центриране, Галев боксира точно преди Божинов да нанесе удар, а в заключителните минути на два пъти Краев стреля в ръцете на стража.

В 80-та минута в игра за Левски се появи отново Владимир Гаджев, който реши да остане при "сините" и този сезон, а веднага му бе преотстъпена и капитанската лента, носена до момента от Валери Божинов.

И за двата отбора това бе трета контрола, като Локо София записа първи хикс след две победи, а Левски направи второ поредно 1:1.

Левски - Локо София 1:1

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров