Младият вратар на Марица Димитър Грабчев тръгна за Гърция за специализиран вратарски камп, който се организира от холандския гранд Аякс.

Поредният голям талант от продуктивната школа в Кършияка бе посрещнат в Солун от популярния гръцки мениджър Георгиус Аврамис-Йорго, който го пое и се ангажира лично да го заведе на проверовъчния тестов лагер, който ще се проведе на един от гръцките острови в близост до Халкидики, съобщава plovdiv24.com.

В кампа екип от селекционери на Аякс ще пробва млади вратари от почти цяла Европа, като повечето пробващи се играчи са от балканските страни. Грабчев ще остане една седмица на пробния лагер на Аякс, в което време ще премине през специални тестови упражнения, на базата на които ще бъде класиран сред останалите кандидати за слава.

18-годишният състезател на Марица ще се опита да блесне пред треньорите с безспорните си качества. Митко е бил избран за кампа сред много кандидати и заради примамливата си визитка на юношески национал на България. Роденият през 1990 година пловдивчанин ще вземе участие и в ежегоден футболен турнир за млади таланти, който пък се организира от италианските грандове Милан и Интер (Милано). На надпреварата ще бъдат агенти и на други тимове от Апенините, както и селекционери от Гърция.

Грабчев тръгна за южната ни съседка по лична покана на мениджъра Георгиус Аврамис. Импресариото лично платил от джоба си 800 евро такса за участие в кампа на Аякс. Пловдивският вратар ще остане в Гърция точно една седмица, през което време ще стане ясно дали е одобрен. Както и известно през зимата Митко бе в полезрението на гръцкия елитен тим Астерас (Триполис), където в момента играе бившият национал и голмайстор на първенството Мартин Камбуров.