Дъстли Мюлдер досега е играл само в Холандия и идването му в Левски го приема като предизвикателство. Той определено търси развитие в своята кариера и приема, че престоят му в България ще му помогне.

„Казвам се Дъстли Мюлдер и съм на 25 години, започна представянето си холандецът. Досега съм играл само в Холандия , а сега съм много радостен да стана част от отбора на Левски. Мениджърите ми организираха идването ми тук. Аз бях във ваканция. После пристигнах в Австрия и сега съм доволен, че съм в отбора. Не знам много неща за новия си клуб. Може би това, че Левски е от най-популярните отбори в България и е редовен участник в евротурнирите. Знам за участието му в Лига Европа миналата година, както и за влизането му в груповата фаза на Шампионската лига преди години.”

Защитникът признава, че е впечатлен от новите му съотборници и от начина, по който се отнасят с него. Той е успял да усети и качествата им на терена, в малкото време, в което игра за Левски. Надява се да се впише максимално бързо в колектива и да помогне на тима.

„Харесват ми новите предизвикателства, откровен е Дъстли. Преминаването ми в отбор като Левски е сериозно предизвикателство и съм максимално отдаден на тази идея и затова предпочетох да дойда в България. Знам къде съм попаднал и се надявам да завоюваме всички отличия през този сезон и да сме доволни ние играчите, а и нашите фенове. Когато бях юноша в школата играех като полузащитник, но откакто съм професионален футболист все съм десен защитник. Треньорите дотук са доволни от мен, а и аз харесвам да играя на този пост. Харесвам да играя офанзивно и да стрелям отдалеч, но първата ми задача е да се защитавам добре.”

Дъстли се оказа баща на четири деца, за което вече писахме. Той ще доведе в София двамата му сина от втория му брак. Те били много щури и луди, според баща им и обичали да играят футбол и ще станат фенове на Левски, за да подкрепят татко си.

От сегашният отбор на Холандия Мюлдер е играл в юношеските формации на тази страна с Раян Бабел, който сега е звезда на Ливърпул.

„Още в самото начало ми бе обяснено какви са целите пред Левски, сподели Мюлдер. Мисля, че имам качествата да помогна на тима за постигане на целите. Знам кой е най-големият съперник на Левски- „червените”. Знам вече, че двата отбора играят в първия кръг на първенството. Ако треньорът ми гласува доверие, то аз съм готов да играя максимално готов в този мач.”

Мюлдер иска да навакса изоставането си в подготовката за да е готов за първите официални срещи, които са в средата на юли.