Собственикът на Черноморец Бургас Митко Събев заяви, че е доволен от досегашните резултати на отбора, защото те са постигнати с честен футбол и са реални. Събев заяви, че в хода на първенството отборът е повишил изискванията към себе си. Кръг преди края на есенния дял от първенството акулите заемат 3-о място в А група с 28 точки, спечелени със 7 победи и 7 равенства. Отборът има най-добрата защита с инкасирани само пет гола.

"Започнахме с цел класиране за европейските турнири, но след резултатите от тези 14 кръга мога да заявя, че на пролет ще се борим и за шампионската титла“, коментира още Митко Събев. Факт е, че след мачовете срещу нас никой не се оплака от съдийството и това е доказателство, че ние се борим за нашите футболни приоритети с чисти средства".

В Черноморец зимната селекция е в ход и на полусезона ще бъдат привлечени 2-3 класни играчи от чужбина. "За постове и качества думата има единствено нашият старши треньор Краси Балъков, допълни Събев. Със сигурност обаче и 2-3 момчета, които в момента играят в Черноморец (Поморие) ще се присъединят към представителния ни тим на пролет".