Един от бизнесмените, които финансират в момента старозагорския Берое Митко Динев заяви за Гонг, че се притеснява от съдията преди съботния мач срещу Левски. Динев е съсобственик на „Загора Холдинг” и е един от бизнесмените, които през лятото се събраха и вързодиха отбора.

„Съдията ни провали срещу Славия. Очаквам и срещу Левски той да реши мача. Няма начин да не се притеснявам от рефера, тъй като съм сигурен, че ще стане така. Аз обаче имам една формула, която гласи, че ако един отбор играе добре и съдията да му пречи пак няма да може да го спре”, коментира Динев.

Бизнесменът заяви, че няма никакви амбиции клубът да минава в неговите или на друг човек ръце. „За разлика от другите структури на БФС ние искаме Берое да стане градска кауза. Това ще е отбор на бизнеса на цяла Стара Загора. Всички ние обединени ще издържаме клуба”, каза Динев. Той обаче призна, че Берое ще е спасен, ако остане в групата.

„Събрахме играчите от кол и въже и даже не се знаят по имена. Още много време ще е нужно да се превърнем в добър отбор”, коментира бизнесменът.

Митко Динев коментира и ситуацията с Иво Иванов и Жельо Желев, които подписаха предварителни договори с Ботев и сега не могат да играят.

„Договорите на двамата са антидатирани. Ще си търсим правата по съдебен ред. Дали са им фалшиви документи, които в последствие са антидатирани. След като тези футболисти са тренирали с Ботев 10 дни не значи, че са техни играчи. Говорих с Христолов и той е категоричен, че няма да ги пусне. Ако има някакво спортсменство ще сметне какви са му разходите по тях за това време и ще ги сметне. Аз на Иво Иванов ще му намеря работа, 2 години ще бъде барман или келнер, но не там е проблема”, завърши Динев.