Футболистите на Левски са на път да докарат до инфаркт своите фенове. Не толкова заради играта си, колкото заради стопяването с лека ръка на преднината в точките пред Локо Сф и ЦСКА. След нулевото реми с Берое шампионите намалиха преднината си до санитарния минимум от две точки. Сините привърженици не могат да приемат, че от четири гостувания през пролетта са спечелили само едно, два мача са завършили наравно и един са загубили. Да припомням ли и срещите от турнира за Купата на България (без този в Пловдив), колко нерви струваха на тези, които обичат Левски?

На принципа „Думам ти дъще, сещай се снахо”, ще се опитам да предам това, което вълнува онези, които навсякъде подкрепят своите любимци, но нямат пряк контакт с тях, за да се чуе гласът им.

След мача на разклона за Пазарджик бяха спрели нервни фенове от всички фракции, но обединени около яда си.Те не приемат спокойно това, което става с тима. Някои от тях обвиняват директно Тодор Батков, че не е направена селекция след участието на отбора в групите на Шампионската лига. Единственният взет - бразилецът Диано, така и не се разбра що за стока е. Наско Сираков го обвиняват за това, че не наложи глоби след изцепките в Самоков и Пловдив, а покрива футболистите. Станимир Стоилов обра най-много негативи.

Само преди три-четири дни същите тези фенове боготворяха Стоилов след мача за Купата в Пловдив, в който сините започнаха със същите единайсет. Сега на това място бяха готови да го разпнат. На него му приписват несполучливи смени срещу старозагорци. Не променял начина на игра, независимо дали играе с Челси, ЦСКА или Берое. Отсъствал елементът изненада в играта на шампионите. Откровено не знаел как отборът да се противопостави на изцяло защитната игра на някои съперници. За това, че се предоверил на Емил Ангелов, Домовчийски и Джайеоба и отпратил Георги Иванов, за да не им пречи на развитието.

Мнозина бяха бесни и на играчите. Чудеха се как едни и същи футболисти могат в един мач да са на висота, а след три дни да са бледо копие на самите себе си. Петков и тези пред него нямаха работа, но как да се оправдае постъпката на Томашич? Според феновете, на национала не му подхождало да се рита с „някой си” Милчо Танев. За тях не по-малко безумие е реакцията на Бардон, който получи жълт картон, ритайки топката след спряна игра. Не бе подминат и Христо Йовов, който е голмайстор на тима, а не отправи нито един удар към Беконо. Най-много го отнесе Димитър Телкийски. Не само за пропуснатата дузпа, а и заради пропуска от линията на вратарското поле. Влезлите като резерви Емил Ангелов и Джайеоба също не бяха подминати. За тях дискусията стигна до въпроса „Имат ли място в Левски ?”.

Не бе подминат и главният съдия Станислав Тодоров. За това ,че позволявал на беройци да се въргалят, че Беконо е бил поне два метра пред голлинията , когато спаси удара на Мечо. Но отчетоха, че е подминал и някои нарушения на играчи в синьо.

Феновете искаха някой да ги чуе, но кой ли? Може би Митко Димитров от фитнеса на Левски, ревностен защитник най-вече на треньора, а след това и на играчите. Той винаги има готови отговори за всякакви въпроси. Оправдава и треньора, и отбора с краткото „ Нали виждате колко добре играят”. Затова феновете ще опънат транспарант пред фитнеса на ст. ”Г. Аспарухов”, който гласи: „ Мите, само с добра игра не става, трябват и голове”. Там са сигурни, че всички ще го видят, а треньор и играчи ще го превъплътят в действие. За да стане Левски все пак шампион.

P.S. * Мите – галено обръщение към Димитър Димитров по прякор Майорката от фитнеса на Левски. Той е най-яростният поддръжник на Станимир Стоилов.