Крилото на Лудогорец Михаил Александров говори пред Гонг няколко дни преди домакинството срещу Локомотив Пловдив и седмица преди двубоя от Лига Европа срещу ПСВ Айндховен. Той заяви, че в момента всяка по-дълга почивка от един ден се вижда на играчите като зимна пауза на база сгъстения цикъл, в който се намира отборът.

„За нас първенството е толкова важно, колкото и Лига Европа. Треньорът ще прецени дали ще запази някой футболист в мача срещу Локомотив за ПСВ. Сега обаче почивахме 1-2 дни, така че смятам, че всеки е готов за мачовете. Тези кратки почивки ни се струват като зимна пауза, защото играем в сгъстен цикъл и е трудно. Аз се чувствам добре, тренирам наравно със съотборниците и се надявам да съм готов за събота. Локомотив Пловдив е сериозен отбор. Показват го и с игрите си. Успяхме да ги победим в Пловдив и се надявам, че ще се случи и в Разград. Имат опитен отбор с добри изпълнителни“, каза Александров.

Футболистът заяви още, че според него в момента Лудогорец е в най-добрия си период като футбол, който демонстрира. „Мисля, че в момента играем най-добрия футбол в сравнение с трите години, в които съм в отбора. Всеки футболист се наслаждава на играта си в момента. Положих много усилия да се боря за титулярно място. В отбора има доста равни по качества футболисти. Това те кара да даваш най-доброто от себе си не само в мачове, а и на тренировки. Ако няма конкуренция в определен момент, всеки футболист се отпуска. Мисля, че успяваме да държим едно добро ниво на игра и резултатите го доказват. Първи сме в България, а и в Европа. По-добре няма как да бъде“, допълни играча.

Той коментира и инцидента в Стара Загора, който се случи на неговите съотборници. „Не бях на инцидента в Стара Загора, но смятам, че това, което се случи, е нещо ненормално. България става за смях по този начин. Ние сме отбор, който България трябва да уважава по един или друг начин, защото прославяме държавата в Европа. Колкото на някои хора да не им се нрави, че точно ние го правим. Трябва да изпитват уважение към нас, ако не на мачовете, поне на тренировките ни“, допълни Мишо Александров.

Относно предстоящия мач с ПСВ той заяви: „ПСВ е отборът, който има какво да губи. Ние сме първи и се борим за това място. Дано ни стигнат силите и да се задържим на тази позиция в Лига Европа“.