Почти сигурното ново попълнени на Ливърпул Михаил Александров игра за старшата възраст на ЦСКА в първата полуфинална среща от Републиканското първенство срещу Литекс. Той бе доволен от успеха на червените с 3:0, който почти сигурно ги класира за финала. Александров подаде за първото попадение и мъжки доигра мача, въпреки че получи схващане в последните минути от срещата.

„Играха се две различни полувремена, първото за Литекс безспорно, второто за нас. Надиграхме ги през второто полувреме и оползотворихме това, което създадохме” – заяви младата звезда – „Оставам с отбора до края на сезона. Никога няма да ги предам. Това е моят отбор, ще доиграя първенството и тогава заминавам.”

Мишо Александров заяви, че всичко около преминаването му в Ливърпул е уредено, единствено трябва да се сложат подписите под контракта му с петкратните европейски шампиони.

„Всичко е уредено. Минах медицински прегледи, условията са договорени, остава само да се подпише договора. Участват 40 човека в отбора, 20 са в първия състав, другите 20 се водят резерви и имат собствено първенство. Рафа Бенитес наблюдава всеки мач и всяка тренировка. Когато мисли, че някой е достатъчно добър за първия отбор е добре дошъл.”

Александров благодари на треньорите си в школата на ЦСКА и призна, че дори в най-големите си мечти не е вярвал, че ще играе за тима от Анфийлд.

„И в най-оптимистичните ми мечти не съм си вярвал , че на 18 години мога да замина в такъв отбор.”