Бившият централен защитник на Черно море Миша Милошевич, който в момента работи като треньор в ДФК „Делфините” бе на футболния семинар на УЕФА в Осло по програмата „Грасруутс“. Проектът, който е насочен към популяризирането на футбола сред децата бе с продължителност четири дни. Делегациите бяха от България, Швейцария, Сан Марино и домакините от Норвегия. Програмата е била много натоварена от сутрин до вечер с лекции и практически упражнения.

Ето какво сподели Миша Милошевич в интервю за спортното предаване „Морски Гонг” по Дарик: „Изключително съм доволен и поласкан, че имах възможност да присъствам на семинар от този тип за развитието на детско-юношеския футбол. Научих някои нови неща, не толкова много, тъй като имаше такива, които вече знаех. Новото, което научих, ще го приложа за децата. Благодаря на БФС и г-н Илко Станчев (шеф на ДФК „Делфините”) за предоставения ми шанс”.

Миша изрази възхищението си от перфектните условия за работа в Норвегия. Там за развитието на детско-юношеския футбол се отделят по 2,5 милиона евро. „ В Осло, който е 500 хиляди, колкото е град Варна имат над 90 футболни игрища и към 80 мини игрища”, посочи като пример Милошевич.

Запитан дали на семинара се е срещнал с известни футболисти от близкото минало Милошевич отвърна: „Там беше Стиг Инге Бьорнеби, който има над 160 мача за Ливърпул, в Блекбърн играеше 3 години, национален състезател на Норвегия, както и Хенсен, бивш играч на ПСВ и бившият национал на Норвегия Густавсон”.

Чуйте цялото интервю с Милошевич в приложения звуков файл.