Литекс не срещна никакви проблеми при победата си с 3-1 над Добруджа в последната си предсезонна контрола. В нея участие взеха всички млади играчи от състава на оранжевите, както и тези, които не се появиха в игра срещу Арис предния ден. С две попадения за успеха се отчете нападателят Миро Манолов, гол и асистенция след почивката добави талантът от школата Кристиян Малинов.

Срещата започна с ранни голове в двете врати още в самото начало.Първо Петър Златинов изведе в коридор Миро Манолов, нападателят се пребори с бранител на противника и с плътен шут откри резултата. Три минути след това Тодор Чаворски от гостите изравни с красив гол от фаул при сглобката на гредите. До края на полувремето ловчанлии доминираха, но без достатъчна острота в завършващата фаза. В 45-та минута Станислав Генчев отблизо изпусна с глава да покачи.

Втората част започна с нов гол на Манолов. След отлично центриране на Динчев, младокът Малинов свали топката с глава към тарана и той хладнокръвно се разписа за 2-1. В 73-та минута младоците от Академията Кристиян Малинов и Кирил Десподов матираха с двойно подаване помежду си защитата и първия вкара за 3-1.

Литекс – Добруджа 3-1

1-0 Манолов (3)

1-1 Чаворски (6)

2-1 Манолов (51)

3-1 Кр.Малинов (73)

Градски стадион Ловеч, 200 зрители, съдии: Ив.Петров, В.Банчев, Т.Маринов

Литекс: Орлинов, Динчев, Божиков, Ил.Миланов, Аладжов, Генчев, Славчев, Златинов, Морел, Манолов, Десподов( Руменов, Малинов, Цветков, Даскалов, Здравчев)

Добруджа: Конов, Д.Димитров, Христозов, Гаджалов, Кр.Димитров, Колев, Кр.Петков, Лазаров, Цачев, Чаворски, Ив.Димитров( Радомиров, Илиев, Иванов, Василев, Кисьов, Тачев)