Левски и Мирослав Иванов - Деко се разбраха и подписаха двугодишен договор. След това игралият за последно в Лудогорец халф говори и за Дарик радио.

„Разбрахме се бързо, доволен е Мирослав Иванов. Подписах договор за две години. Това е Левски и бе нормално да се разберем бързо. Когато те покани Левски е нормално да не мислиш много, още повече, че аз съм бил тук и нямаше никакви проблеми. Какво значи да съм очаквал един ден да се завърна на Герена? В клубовете, в които съм играл, съм се старал да се представям добре. Така се случи, че в момента аз останах без отбор. Обадиха ми се, поканиха ме и беше най- нормалното нещо да приема. Аз тренирах до преди 10 дена с Лудогорец, а след това сам подържах формата ми. Смятам че съм добре подготвен и не е проблем веднага да влезна в мачовете. Нямам никаква представа как ще ме приеме публиката на Левски. Аз съм професионалист и съм играл за Лудогорец до момента. Аз бях и тук, в един съвсем друг Левски, който знаете какви успехи имаше.. Надявам се привържениците да ме приемат добре. Смятам че в момента няма смисъл от много приказки, а трябва да се върши работа. Надявам се с игрите си да си заслужа добро отношение.”

Сега Левски не е в добро състояние и би ли могъл Деко и другите нови да помогнат на отбора да се измъкне от неприятната ситуация?

„Вижте Левски си е Левски, разсъждава Миро Иванов. Да, може би в момента няма много точки, но Левски затова е Левски за да може във всеки един момент да се изправи и да започне да побеждава. Гледал съм последните мачове на Левски, но едва ли съм аз човекът , който трябва да дава оценки на отбора. Има си треньори, има си ръководители. Има добри футболисти в отбора на Левски. и отборът трябва да почне да побеждава.”

Мирослав Иванов: Връщам се, за да играя добър футбол и да помогна на Левски

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

Имало ли е вариант Иванов да играе в чужбина?

„Имаше вариант, но няма да коментирам кой е отбора, заяви Деко. В интерес на истината аз изчаквах до последно. Не се случиха нещата в отбора, който бе от чужбина и съм тук. Това не значи, че не е станало в чужбина и затова идвам в Левски. Знаете още от първия ми престой тук имах желание да играя в чужбина. Имах на няколко пъти тази възможност, но не се случиха нещата. На 31 години съм и е нормално да потърся отбор, където да играя за пари, но не станаха нещата. Не се разбрахме там за параметрите и останах тук и идвам в Левски с идеята да побеждаваме. Мачът с Лудогорец няма с нищо да е по- специален, така както и тези срещу Левски не бяха. Винаги съм се раздавал за отборите, в които съм бил. Тук няма да е по- различно, ще правя всичко по силите ми Левски да побеждава.”

От позицията на най- титулуваният играещ в момента футболист, дали Деко има амбицията да увеличава актива от титли?

„ Разбира се, че щом идвам в Левски е да печеля титли, категоричен е Миро Иванов. Но към момента няма смисъл от много приказки и лозунги. Трябва да се върши работа и да се побеждава. Левски си има лидери. Ще спомена Станислав Ангелов, който знаете на какво ниво е играл. Времето ще покаже какво ще се случи. Аз идвам с идеята да играя добър футбол и да помогна на Левски.”

Доволен от подписания договор, Деко отпраши с луксозния си джип.