Нападателят Миро Манолов явно постепенно започва да навлиза във форма след дългото отсъствие от терените. Манолов успя да са разпише в последната контрола на тима от подготовката в Банско. Той вкара втория гол в 88-ата минута при победата с 2:0 над Септември.

Проверката се състоя в Симитли, където „моряците” спряха на път към Варна. Първият гол за победата с 2-0 бе дело на Румен Николов в 42-ата, съобщава клубният сайт на Черно море. „Моряците” пропускат доста положения чрез Николов, Йотов, Илиев и Божилов. Това бе осма контрола за Черно море от началото на подготовката.

Съставът на Черно море:

Денчев, С. Александров, Йотов, Ал. Александров, Янев, Илиев, Камазола, Атанасов, Николов, Божилов, Капитанов (Кирчев, лазаров, Ратников, Стоянов, Митев, Манолов, Попов, Симеонов, Андреев, Т. Колев)

Стефан Генов пред клубния сайт: “Доволен съм от проверката. Въпреки високите температури се получиха много интересни комбинации, като всички се вложиха максимално. Много се радвам за Манолов, който показа, че вече започва да намира себе си . Свършихме всичко, което бяхме запланували до момента и благодаря на ръководството, че ни осигури прекрасни условия за подготовка. В последните 2 контроли ще уточним и последните детайли и се надявам да влезем максимално добре в първенството”.