Опитният полузащитник на Левски Мирослав Иванов даде обширно интервю пред Гонг. Футболистът пропусна почти шест месеца заради упорита травма. Халфът се завърна и вкара два гола в двете участия, които записа с екипа на Левски.

„Все още ми е доста трудно. Старая се да наваксам пропуснатото. Седем месеца си е доста дълъг период без футбол. Ще ми трябва време, но мисля, че навлизам в ритъм и скоро ще бъда на нужното ниво. Ако изключим кондиционното ми състояние, мога да кажа, че знам и мога да играя футбол, колкото и нескромно да звучи. Почувствах се щастлив след тези два гола. Не бях играл седем месеца и смятам, че това беше съдба да вкарам два гола в тези два мача. По-важно е да започна да играя редовно и да се върна на нужното ниво“, сподели Иванов пред Гонг.

„През първите четири месеца не успяхме да разберем каква ми е диагнозата. Обиколих всички лекари в София и България. Може би не отидох само при този, който ми разреши проблема – Тони Георгиев. Тук е моментът да изкажа благодарности на него и екипа му. Отидох в Германия, а там ми казаха, че имам херния и трябва да се оперирам. Съгласих се, защото мислех, че това е проблемът. Започнах да тренирам, но след това усетих болки и отидох при Тони Георгиев, който разкри, че имам „футболна болест“, проблем с адукторите. Претърпях нова операция и сега всичко се развива добре. Той е човекът, който помогна най-много за моето оздравяване“, добави опитният халф.

„Минаваха ми мисли през главата, че може би няма да се оправя. Пет месеца са доста време, различните доктори даваха различни диагнози. Изпълнявах всичко, което ми казваха, но болката продължаваше. Помислих, че това няма да се излекува. Сега съм щастлив, защото правя това, което обичам и умея. Надявам се да мога още няколко години да поиграя на добро ниво. Клубът плати и двете операции, имаше подкрепа, но нещата се подобриха много, когато дойде Георги Иванов и новият доктор в Левски. Нещата започнаха да се случват по-бързо, задвижиха се. Преди това всичко с контузията се развиваше монотонно. С идването на новите хора през лятото, нещата се задвижиха по бързия начин. Надявам се да се отблагодаря. Тренирам по най-добрия начин, давам всичко от себе си. Дали се получава ще кажат треньорите и вие журналистите. Никога не съм се пестял, аз винаги съм давал максимума от себе си за отборите, в които съм играл. През по-голямата си част кариерата ми премина в добри отбори, което означава, че в известна степен нещата се получават“, продължи Мирослав Иванов, който стана шампион с Левски и Лудогорец.

„Левски ще надигне глава. Сигурен съм в това. Левски е грандът на България заедно с ЦСКА. Откакто се върнах в отбора за година и половина се смениха петима треньори, а това не е хубаво. Всеки има своите виждания за играта и начин на работа, а футболистите свикват трудно с много промени. Трябва време, защото не е добре за един клуб да смени петима треньори за кратко време. Знаете преди колко имаше резултат от стила, който Станимир Стоилов беше изградил в Левски. Мога да дам пример и с Лудогорец и Ивайло Петев. Те още играят по неговия стил. Спадът е временен, въпрос на време е Левски да надигне глава“, коментира Иванов.

„Най-добре се чувствам отляво в халфовата линия. Там играех най-много и в Лудогорец. В Левски съм играл на много позиции. Май не съм бил вратар и централен защитник. Истината е, че ми е най-удобно на позицията отляво, защото ми се пада с обратен крак и ми дава повече възможности. Не е проблем да играя на каквато и да е позиция, но най-добре се чувствам отляво“, завърши интервюто си за Гонг Мирослав Иванов.