Левски победи Динамо Минск с 1:0 в приятелска среща, играна при отлични условия на общинския стадион в кипърския курорт Агия Напа.

Победното попадение в здравия двубой отбеляза Мирослав Антонов още в четвъртата минута, като това бе първи гол за нападателя със синия екип.

След хубава комбинация отляво Веселин Минев подаде на Жоазиньо, който центрира остро, топката стигна до Антонов, който с мощен шут я вкара под гредата.

Само след шест минути, дошлият от Своге таран можеше да отбележи отново. Той не успя да засече хубаво центриране отляво на национала Веско Минев.

Левски игра в защита със Станчев вдясно, Бензукан и Милиев в центъра и Минев вляво.

В 22 минута Ясинский нанесе хубав удар извън наказателното поле и принуди Георги Петков да показва класа. Вратарят с мъка изби в ъглов удар.

В 37 минута Левски сътвори една от най-хубавите си атаки, която обаче не завърши с гол. Много хубав извеждащ пас на Сърмов намери Жоазиньо вляво на атаката. Бразилецът пое добре и напредна с топката. Центрира остро към Миро Антонов, но голмайсторът бе изпреварен от защитник.

Малко преди края на полувремето Седрик Бардон с глава намери Жо в наказателното поле, но ударът на бразилецът излезе в аут.

Левски направи много добро първо полувреме за срещу Динамо Минск. Българският шампион държеше повече топката и контролираше играта срещу по-здравите физически белоруси, но не успя да вкара втори гол.

Второто полувреме Левски започна с две промени в състава си. Тасевски и Телкийски бяха сменени от Александров и Ники Димитров.

В 61-ата минута влезлият само четири минути преди това Георги Христов падна в наказателното поле на Динамо, футболистите на Левски имаха претенции за дузпа, но такава не бе отсъдена.

В 64-ата минута Сашо Александров намери от ъглов удар Седрик Бардон, който шутира от воле и успя да контузи вратаря на белорусите Горбунов, който спаси и трябваше да получи медицинска помощ.

В 68-ата вратарят Георги Петков игра с ръце извън наказателното поле и бе изгонен,без да получава червен картон. Тъй като мачът е контрола, Петков бе заменен от Божидар Митрев. Така и двата отбора доиграха срещата с пълни състави от по 11 човека.

В 84-ата след хубаво центриране отдясно на Стефан Станчев, който единствен с Жоазиньо игра цял мач, Александър Александров-Кривия засече с глава и за малко не вкара, топката мина малко над напречната глава.

Четири минути преди края, при единоборство на Майкъл Тевия с играч на Динамо Минск, ганаецът се контузи и напусна терена.

Само Стефан Станчев и Жоазиньо изиграха пълни 90 минути. След смяната на контузения Минев, Жоазиньо заигра като ляв бек.

Не взелите участие в двубоя Христо Йовов, Владо Гаджев, Цецо Димитров, Ивайло Василев и Иван Стоянов, както и игралите по-малко минути Топузаков, Генев, Огнянов, Балтанов, Кръстовчев и Митрев направиха тренировъчно занимание след прибирането в хотелския комплекс.

Съставът на Левски: Петков (69'-Митрев), Станчев, Бензукан (83'-Генев), Милиев (78'-Топузаков), Минев (66'-Кръстовчев), Сърмов (57'-Тевия, 88'-Огнянов), Бардон (73'-Балтанов), Тасевски (46'-Александров), Телкийски (46'-Н.Димитров), Антонов (57'-Христов), Жоазиньо.

Следващата контрола на Левски е в петък от 15:00 часа срещу Легия Варшава.