Мирослав Антонов изигра няколко контроли като титулярен централен нападател с екипа на Левски в Кипър. Той вкара и първия си гол със „синия” екип и с него донесе победата срещу Динамо Минск.

Мениджърът Георги Иванов, по чието настояване бе привлечен голаджията, показва, че Миро на този етап му е първи избор за тази позиция. Антонов му се отблагодарява с много старание в тренировките и попиване на всичко, което може да му покаже Гонзо.

Антонов бързо свикна с обстановката в отбора и бе приет добре от останалите футболисти. Той е амбициран да защити с голове избора на Георги Иванов да го покани да облече екипа на шампионите. Той осъзнава, че ще бъде във фокуса на вниманието на фенове и медии. От него ще се иска да вкарва, а това последните години е един от основните проблеми в отбора - създават се много голови положения, но се вкарват малко от тях. Той, Георги Христов и Еньо Кръстовчев ще трябва да решават кой да пуска в игра Гонзо.

Ето какво сподели централният нападател на Левски в специално интервю за Дарик радио и Gong.bg. Разговорът започна със смях и добро настроение демонстрирано от футболиста.

„Вече свикнах с отбора, доволен е Миро Антонов.Всичко е нормално. Много добре се разбирам с всички момчета от отбора.Много се радвам, че ще играя в този отбор. Надявам се да продължаваме да играем добре и да побеждаваме.”

Изглежда, че Миро е спокоен с екипа на новия му отбор, макар и да е изиграл само няколко контролни мача като футболист на Левски.

„Да, опитвам се да съм спокоен, заяви Миро Антонов. Когато си спокоен вкарваш по-лесно и голове. Надявам се занапред да вкарвам повече голове и да побеждаваме.”

Дали пък Миро още не е почувствал напрежението, което винаги съпътства отбори като Левски? Прави ли разлика с предишния му отбор, що се отнася до напрежението? Той е наясно, че в отбор, който има големи цели, е нормално да има и голямо напрежение.

„Надявам се да вкарвам достатъчно, за да радвам феновете и треньора, оптимист е Миро. Ще давам всичко от себе си на всяка тренировка, на всеки мач. Дано вкарам колкото си може повече голове за да зарадвам публиката и треньорите и ръководство и всички.”

Георги Иванов в няколко мача пуска титуляр Миро Антонов. Той до тук се старае да изпълнява указанията и вкара и дебютния си гол за Левски. Дали усеща доверието на Георги Иванов?

„Мисля че ми има някакво доверие, щом ме пуска, заяви Антонов. Видял е нещо в мене. Дано му покажа добра игра и занапред да продължавам да играя.”

Стигаме и до първия му гол като футболист на Левски. В контролата срещу Динамо Минск Миро Антонов вкара още в 4-та минута и това се оказа и победното попадение.

„Чувството е великолепно, категоричен е голмайсторът. Не може да се опише как се чувстваш след първи гол за Левски, пък и дори в контрола.Сега вече мисля само за официалните мачове и дано там да вкарвам. Надявам се да се разбираме и с публиката на Левски. Досега с фенове не съм имал проблеми.Дано всичко да е О.К, да ги радвам и те да ме подкрепят.”

Как Левски променя и най-близките за Миро хора? Те как реагират на неговото присъствие в отбора, на първия вкаран гол?

„Те много се радват, категоричен е Миро. Обаждат ми се да ме поздравят и да ми пожелаят успех и здраве и занапред. По-близките ми от бившите ми съотборници са щастливи от промяната при мен и ми пожелават успех. Аз пък им казвам, че ги чакам при мен в Левски.”

Като за първи подготвителен цикъл, на Миро Антонов сигурно му е тежко на два последователни лагера от по две седмици, първо в Каварна, после в Кипър.

„Не ми тежи лагерът, откровен е Миро. По скоро ми е хубаво, че съм между много добри футболисти и в толкова голям отбор.”

Мирослав признава, че на Свети Валентин и в Кипър и в София щеше да е далеч от приятелката му и затова и да си е в София сигурно е щял да почива на този ден. Тук в Агия Напа, когато вечер не почива в стаята си, обикновено играе карти. Както сам той се хвали, откакто е в Левски не е губил. Дали ще е така на терена? Успял ли е вече да почувства тръпката на футболист на Левски, който във всеки мач трябва да гони победата?

„Да, със сигурност всеки мач ще е като война за Левски, нахъсан е Антонов. Надявам се във всяка среща да побеждаваме, колкото си може повече победи да постигнем и ако можем да станем шампиони. Другото е Лига Европа, пък догодина ще се борим за титла.”

Миро Антонов се смути при провокативния въпрос дали ще засенчи поне малко Георги Иванов, който е легенда на Левски и игра до лятото на този пост. Той избяга с мъгляв отговор, че времето само може да покаже възможно ли е това да се случи.

„Искам феновете да ме подкрепят, иска Миро. Поне в началото ми в Левски. Не съм мислил колко гола ще вкарам, но искам да са колкото може повече.”

Сега остава Миро Антонов да дочака и първия си гол и в официален мач за Левски. От него и играта му зависи дали феновете ще го заобичат още отначалото...