Мениджърът Мирчо Димитров замина заедно с Благо Георгиев и изпълнителния директор на Славия Веселин Събев за Русия, където футболистът ще подпише договор с Терек от град Грозни.

„Аз пътувам често до Русия, но този път пътуването ми е по-особено”, сподели на летището в София Мирчо Димитров. „Пътувам с Благой Георгиев, който е нещо много за нас и за руския футбол. Радостен съм, че този трансфер ще се осъществи. Не е тайна, че имаше разговори и с Локомотив Москва и с Химки, но се споразумяхме с Терек, като причината за договорката е най-вече Вечяслав Викторович Грозни, на когото аз много вярвам. Сигурен съм, че Благой ще заиграе при него още по-добре.”

Дали е възможно при силни игри от страна на българския национал, то той да премине в по-силен клуб от Висшата лига на Русия? На този въпрос Мирчо Димитров отговори положително. „Винаги футболист, който играе добре, независимо от кой отбор е, винаги е наблюдаван от московските отбори и Зенит и има такава вероятност да направи трансфер в някой от тях.”

Повечето информация за Благо Георгиев е дадена на Вечяслав Грозни именно от мениджъра Мирчо Димитров. На последния мач на националния тим в Белград е имало много представители на руски отбори, мениджъри и треньори, но те са останали като цяло разочаровани от представянето на българските футболисти.

„Има вероятност още българи да заминат за Русия”, убеден е Димитров. Най-вече от отбори, където играят по-добри футболисти. Като Левски и ЦСКА. Няма нищо вярно в това, че Димитър Димитров е искал в Амкар вратаря на Левски Георги Петков.”