Наставникът на Спартак Вн Атанас Атанасов-Орела ще може да разчита на младия си нападател Владислав Мирчев. Той отпътува с отбора за Пловдив. Мирчев не е наказан заради получения червен картон по време на мача с Калиакра Каварна на международния турнир в Албена и хвърлените ръкавици по посока рефера Антон Генов.

Той няма как да е получил наказание, след като Дисциплинарната комисия при БФС не е заседавала. Заседание проведе Апелативната комисия. Така срещу Ботев Орела най-вероятно ще заложи на тандем в атаката Бойко Величков - Владислав Мирчев.

Десислав Русев в пореден път няма да може да играе за Спартак, след като неговият казус за пореден път бе отложен от Апелативната комисия, сега за 13-и март.

В групата определена от наставника Атанас Атанасов-Орела освен Мирчев попаднаха още: Радостин Станев и Цветомир Цанков, Боян Илиев, Венцислав Маринов, Иван Найденов, Будимир Джукич, Велимир Иванович, Кунчо Кунчев, Бойко Величков, Станислав Петров, Станислав Жеков, Димитър Стефанов, Мартин Димов, Стоян Георгиев, Димитър Воденичаров и Иво Михайлов.

Около 100 привърженици също ще заминат за Пловдив, но утре в 6.30 часа, за да подкрепят варненския тим.