Литекс стана първият четвъртфиналист в турнира за Купата на България. „Оранжевите” биха с класическото 3:0 Вихрен на Градския стадион в Ловеч и вече чакат съперника си за следващата фаза. Наставникът на ловчанлии Миодраг Йешич сподели мнението си за победата на своя тим:

- Видяхте сами, че теренът беше много тежък за игра. Основното, което трябваше да направим го направихме – да се класираме за следващият кръг. Ние сме първият четвъртфиналист в турнира и чакаме съперника си. Вкарахме три гола, но имахме още няколко добри положения., ударихме и две греди. Искам да честитя успеха и на футболистите си – всеки от тях се вложи максимално и така трябва да бъде във всеки мач. За мен най-важното е как играе Литекс. Изиграхме добър мач и постигнахме добър резултат.

- Успявате да изпълните целите си – вече трета поредна победа. Сега Ви предстои тежко гостуване на Черноморец.

- Всеки следващ мач е тежък. Утре имаме тренировка и след нея обръщаме поглед към последния ни мач от есенния кръг на първенството. Всеки мач излизаме за победа. Съперникът ни е труден, всъщност леки съперници няма. Още повече, че Черноморец е домакин. Очаквам добър мач, в който да покажем хубава игра и да постигнем добър резултат.

- Само психологически ли беше проблемът в Литекс, защото отборът играе все по-добре от мач на мач?

- Мисля, че кризата е зад нас. Сега излязохме от дупката и не трябва да се връщаме в нея. Трябва да гледаме напред. Трябва да се концентрираме максимално за последния ни мач и да го изиграем добре. Мисля, че имаме сили да го направим и да излезем в заслужена почивка.

- Мислите ли вече за селекцията?

- Нормално е да мислим за всичко. Още като дойдох в Литекс казах, че той е отлично организиран клуб и тук всичко се знае предварително. Така е и със селекцията. Но нека да изиграем и последния си мач, който няма да е лек.