Наставникът на Литекс Миодраг Йешич, сподели пред Гонг очакванията си за голямото дерби между „оранжевите” и Левски от четвъртфиналите в турнира за Купата на България:

- Аз казах, че всеки мач е важен. Видяхте, че два кръга след началото на пролетния дял на първенството Литекс излезе на пето място в класирането и искаме да вървим още по-напред. Затова всеки мач е важен. Естествено мачът в сряда, който е за Купата е елиминационен, няма втори. И от тази гледна точка, трябва да направим всичко възможно да спечелим мача и да продължим напред.

- Притеснява ли ви с нещо съперника?

- Всички се познаваме. Те ни познават нас и ние тях. Аз по принцип, където и да работя искам моят отбор да върви както трябва и да прави това, което аз искам. Дано в сряда стане така.

- За вас по-специален ли е този мач, предвид факта, че сте бил треньор на кръвния враг на Левски – ЦСКА и агитката на „червените” Ви обича?

- Вижте, аз сега работя в Литекс и ще направим заедно с треньорския щаб и футболистите всичко възможно, всичко което е необходимо за отбора, в който работим – Литекс. Пак повтарям – за Купата, по целия свят където се играе в един мач има големи изненади. И накрая казвам – няма да е изненада ако Литекс спечели Купата на България. Литекс не е малък отбор, но трябва да направим всичко възможно, да хвърлим много сили и умения за да спечелим Купата. Лесно е да се каже, че можеш да спечелиш Купата, но за да стане трябва всички да сме на 100 %. Аз мисля, че Литекс има качества за да продължи напред, но никога не може да се каже, когато става дума за един мач, кой ще продължи. Искаме да продължим, но дали ще стане ще разберем в сряда.

- Господин Йешич, от Левски не искат италианския съдия Дондарини да свири мача. Това може ли да доведе до допълнително напрежение във Вашия отбор?

- Не знаех кой ще свири, прочетох за това по вестниците. По принцип гледам какво става в моят отбор – кой работи добре и кой трябва да играе. Преди първия ни мач казах на пресконференция, че който и да е съдията, той трябва да защитава футбола. Не някой от отборите. Реферът е за това, без значение дали е български или чужденец. Трябва да защитава футбола, а не един или друг отбор.

- Имате ли проблеми с контузени преди мача, капитанът Небойша Йеленкович ще бъде ли готов за игра?

- Той не игра срещу Вихрен и ще направим всичко възможно да е готов за сряда, но дали това ще стане ще видим утре. Има евентуален риск за него ако играе, но ще направим всичко възможно Йеленкович да бъде на линия, но може и да не стане.

- Готови ли сте и за дузпи в този двубой?

- Бих искал ако можем да решим мача преди да се стигне до дузпи. При тях нищо не се знае, всичко е въпрос на късмет.