Бившият старши треньор на ЦСКА Миодраг Йешич пое Литекс. По-рано днес сръбският специалист води няколкочасови преговори с ръководството на „оранжевите” и лично с Гриша Ганчев, след което стана ясно, че се е съгласил да застане начело на отбора от Ловеч.

Това ще е третият български тим, който той ще води след ЦСКА и Славия. С "червените" сърбинът стана шампион през 2005 година, като донесе юбилейната 30-та титла на тима. Под негово ръководство ЦСКА влезе в групите на УЕФА, но не успя да стигне до следващия етап на надпреварата.

След това Йешич бе за кратко треньор на Партизан, но бе освободен заради слаби резултати.След това той бе на работа в иранския Ширин Фараз, който заема предпоследно място първенството на Иран.

Смяната на Ферарио Спасов излезе на дневен ред след няколкото неубедителни срещи на отбора в първенството на България. В момента „оранжевите” заемат едва 7-о място в класирането на А група с 16 точки, след като загубиха като гост последния си двубой в събота от Локомотив Пд с 0:1.

Любопитното е, че Миодраг Йешич пое ЦСКА след Ферарио Спасов, а сега ситуацията се повтори и с тима на Литекс. Днес от 15,00 часа Миодраг Йешич ще води тренировката на отбора.

Според клубния сайт, Ферарио Спасов остава на работа в клуба.