Министърът на вътрешните работи Румен Петков изпрати поздравителен адрес до Левски и Литекс, с който благодари за перфектната организация при провеждане на мача между двата отбора.

Неговият заместник в министерството Камен Пенков, който е и председател на Дисциплинарната комисия разпространи поздравлението чрез журналистите. В него се казва още: „Действията на всички, от които зависеше спокойствието на терена и по трибуните дадоха повече от положителен резултат. А именно мачът завърши без нарушения и ексцесии. Чрез вас искам да изкажа искрена благодарност към феновете на Литекс и Левски, чието поведение допринесе за спокойната обстановка на трибуните, както и недопускането на каквито и да било инциденти преди, по време и след футболната среща.”

„Приветствам изцяло позитивното отношение на ръководството на ПФК Левски за работата с фенклуба, което е необходимо да се популяризира сред всички футболни клубове. Противно на скептичните очаквания бе показано, че експериментът, който бе приложен в досегашните четири мача на ПФК Левски, както и поведението на феновете на клуба даде повече от положителен резултат и считам, че с подобни действия и организация за кратко време може да постигнем европейско поведение на футболните терени. Пожелавам здраве на всички вас и нека посещенията на стадионите ни бъдат за удоволствие, а не за проява на поредното вандалско поведение”, завършва поздравителният адрес на Румен Петков.