Миньор направи първия си трансферен удар в зимната пауза, след  като днес официално привлече сръбския нападател Павле Делибашич, съобщи официалната страница на тима.

Бившият голмайстор на Локомотив Пловдив остави чудесни впечатления с изявите си в България, но „черни-белите“ не успяха да го задържат заради запълнената квота за легионери извън ЕС.

Високият 186 см. Делибашич е роден в Косовска Митровица през 1978г. Юноша е на „Цървена звезда“. Играел е още за Спартак (Суботица) и Чукарички (Белград), както и за босненския „Леотар“, гръцкия „Калитеа“ и китайския „Лифан“.

В същото време, стана ясно още, че зимната подготовка на „жълто-черните“ ще започне на 11-ти Януари с първа тренировка на ст. „Металург“. След това от 17-ти до 30-ти Януари, футболистите на Тони Велков ще се подготвят на лагер в к-к „Златни пясъци“ в 5 звездния х-л „Адмирал, а 3 контроли ще изиграят на терените в Албена.

10 дневен лагер в Анталия – х-л „Кремлин“, чуковете ще започнат на 04 Февруари, където ще срещнат 5 противника, сред които и японския „Хирошима“, с които ще премерят сили преди първия мач от родното първенство на 28 Февруари