В два поредни кръга отборът на Миньор Перник победи два лидера в А група. След като преди седмица удариха ЦСКА навън, сега възпитаниците на Антон Велков победиха на свой терен Черноморец Бургас с 2:0.

Акулите на Красимир Балъков започнаха със самочувствие и още в първата минута Роберто Карбони пропусна да открие резултата, след което инициативата бе поета от домакините, за да се стигне до попадение за чуковете в 26-ата минута.

Горан Янкович подаде добре на Румен Трифонов вляво, той центрира перфектно към изпуснатия от отбраната Атанас Николов, който с глава прониза Паскал Борел за 1:0.

При такъв резултат завърши и първото полувреме, а Красимир Балъков реагира незабавно и направи две смени в състава на Черноморец още на почивката, като замени Светлин Симеонов и Георги Чиликов с Мартин Тошев и Дуду. Рокадите не дадоха резултат и жълто-черните отново бяха по-добрия отбор на терена.

Всичко за бургаския тим свърши в 59-ата минута, когато обявеният от Фреди Бобич за непродаваем Орлин Старокин бе изгонен, след като задържа откъсващия се сам срещу вратаря Пламен Крумов. След изпълнението на прекия свободен удар Адриан Олегов бе намерен на добра позиция и от движение фиксира крайното 2:0.

С новите три точки в актива на Миньор, перничаните се изкачиха на пето място в класирането преди изиграването на последните четири двубоя от А група с 16 точки. Черноморец продължава да бъде лидер шампионата с 26 точки.