В понеделник, с техника на „Минна компания”, ще започне разчимяването на стадион Миньор. Изкопните работи за полагане на автоматична американска поливна и отводнителна дренажна система „Рейнбърн”, е следващия етап от ремонта, съобщи официалният сайт на клуба.

Фирма „Онтарио”, която е специализирана в изграждането на футболни терени, ще съблюдава за професионалното изпълнение.

До края на месеца ще бъдат положени нови чимове на терена на Миньор Перник, които ще бъдат внесени от Гърция.

Докато тече ремонтът на стадиона, футболистите ще стартират своята подготовка в Банско. На 09 юли отборът лети до Виена. В Марибор, Словения, тимът ще проведе двуседмичен лагер, където на 12 юли, ще изиграят контролен мач с австрийски Щурм Грац, а на 14 юли със сръбския Цървена звезда.

Надеждите са до завръщането на тима в България теренът да е готов, защото на 24 юли, е предвидена контрола с Академик София, когато ще бъде представен официално и отборът за новия сезон.

В момента се проучват детайлите за изграждането на осветление и покривна конструкция за 70% от седалките на стадиона. В най-скоро време тези проекти ще бъдат възложени на фирми изпълнители.

Парите за осветление и реконструкция са изцяло от клуба, тъй като община Перник ясно подчерта, че няма пари в бюджета за такъв ремонт. Цялата инвестиция ще надхвърли 2 милиона лева.

Наскоро, собственика на клуба г-н Никифор Вангелов, излезе с призив към бизнеса в града да се включи в ремонта на общинската спортна база, но до момента никой не се е отзовал.