Миньор Перник разкри Левски насред стадион „Георги Аспарухов“. Перничани победиха „сините“ с 1:0, а единственият гол в срещата бе дело на Милен Василев. По този начин Левски изпусна възможността да се откъсне с три точки пред Лудогорец.

„Сините“ представиха доста слаба продукция, докато играчите на Миньор Перник се възползваха от един от своите шансове и наказаха Пламен Илиев.

Жуниньо получи хубав пас в 3-та минута и нахлу в наказателното поле на Миньор, след което се опита да намери Калво, но Чворович улови топката.

Най-интересната ситуация пред вратата на Миньор през първото полувреме бе в 33-та минута, когато Гаджев пусна от фаул към Иван Цветков, който шутира, но Чворович улови топката без проблеми.

Четири минути по-късно Калво центрира в наказателното поле на Миньор, след което Жуниньо стреля с глава, но право в ръцете на Чворович.

Миньор можеше да поведе в резултата в 40-та минута, когато Милен Василев направи хубав пробив, след което подаде към Бибишков, който стреля, но слабо и право в ръцете на Пламен Илиев, който спаси. Само минута по-късно Бибишков подаде към Илиян Илиев, който стреля, но Пламен Илиев спаси.

В 42-та Жуниньо стреля, но Чворович спаси и изби топката в корнер.

През второто полувреме футболистите на Левски не успяха да измислят нищо смислено пред вратата на Миньор Перник.

Единственото попадение в срещата падна в 59-та минута, когато Брахими проби отдясно, след което пусна към Милен Василев, който стреля от около 13-14 метра и прати топката във вратата на Пламен Илиев.

В 63-та минута последва центриране в наказателното поле на Левски, където се получи разбъркване и Стойчев стреля, но много неточно в аут

Две минути по-късно Рамос центрира в наказателното поле на Миньор, след което Милиев стреля с глава и насочи топката към горния десен ъгъл на Чворович, който се намеси чудесно и изби в корнер.

В 87-та минута Пинто центрира в наказателното поле на Миньор, след което Йовов вкара, но попадението не бе зачетено заради засада. Райков подаде в 89-та минута към Калво, който шутира, но слабо и Чворович улови топката.

По този начин Левски записа първа загуба в А група под ръководството на Николай Костов.

Левски остава на трето място с актив от 45 точки. Миньор Перник заема девета позиция с 24 точки.