Миньор прекъсна серията си от четири мача без победа и регистрира хубав успех над Монтана с 3:1 в седмия кръг на А група.

Още в първата минута на двубоя домакините поведоха, когато след добро центриране бразилецът Том с глава изпрати топката в мрежата на вратаря на гостите Христо Иванов.

В 12-та минута обаче гостите стигнаха до равенство, след като Янко Сандански центрира от фаул, последва лоша намеса на вратаря Иван Чворович, топката попадна в бразилеца Луис Едуардо и той изравни от шест-седем метра.

До почивката Миньор търсеше отново шанс да излезе напред в резултата, но на два пъти страничният рефер спря бързи атаки на домакините. В 37-та минута двата състава успяха и да се спречкат помежду си, след като Даниел Гаджев влезе грубо в краката на Коста Марков, а той му отвърна като го удари с глава, но се отърваха само с жълти картони.

Второто полувреме стартира отлично за Миньор и в 50-та минута играещият много добре Фарес Брахими отново изведе домакините напред след удар с глава, след центриране на Коста Марков.

В 64-та минута капитанът на гостите Даниел Гаджев получи втори жълт и съответно червен картон от главния съдия Радан Мирянов от Варна и отборът на Монтана остана в намален състав, което съвсем приключи интригата.

Само три минути по-късно французинът Фарес Брахими вкара втория си гол в мача, което бе и най-красивият момент от двубоя в Перник. Брахими получи топката на гърди след извеждащ пас от дълбочина и с отличен удар от около двадесет метра заби топката неспасяемо под напречната греда на Христо Иванов.

До края на срещата Миньор логично имаше предимство, с човек повече диктуваше събитията на терена, и спокойно завърши мача, като имаше и още шансове да направи резултата по-изразителен.