Миньор Перник обърка плановете на един от кандидат-шампионите в българското първенство Локомотив София, и измъкна точка от стадиона в „Надежда” след мокро 1:1. Под свъсеното столично небе и след падналия дъжд, двата състава все пак се вложиха доста да покажат добра продукция пред около 800 зрители. На трибуните седна и емисар на италианския Парма, макар да не бе уточнено кого точно наблюдава.

Повече от половин час Миньор игра с човек по-малко, след като Даниел Златков получи директен червен картон, но въпреки това се справи достатъчно добре в дефанзивен план, за да опази хикса.

Локомотив бързо-бързо откри резултата, след само 11 минути игра, когато първата чиста възможност бе реализирана от Цветан Генков. Нападателят финтира двама защитници в пеналта и стреля точно от точката на дузпата. Последваха няколко пропуска пред Ивайло Иванов, но без 100-процентови ситуации.

Пет минути преди края на първото полувреме Миньор без натиск стигна до изравняване. След разиграване в наказателното поле на „железничарите”, една топка бе върната от аут линията към границата на вратарското поле, където Делибашеч не успя да я засече. Тя обаче продължи до Иванович, който също не бе много убедителен, но успя да си спечели дузпа, най-вече заради необмислена изява на Христо Златински. Златински влезе грубо отзад в краката на Иванович и Станислав Тодоров нямаше друг избор, освен да посочи бялата точка. Горан Янкович бе точен за 1:1 в 41-та минута.

След почивката и двата състава имаха добри идеи, и макар Локо Сф да беше с една идея по-остър, чистите положения се брояха на пръсти.

Арбитърът Тодоров се оказа главно действащо лице в 57-та минута, когато даде дузпа за домакините. Причината бе бутане от страна на Дани Златков срещу Мартин Камбуров. Миньор от своя страна претендираше за засада преди решението на рефера, но вместо това остана с човек по-малко. Ивайло Иванов отново се прояви като истински капитан на перничани, и с брилянтна намеса спаси четвърта дузпа този сезон, при изпълнението на Мартин Камбуров в 58-та минута.

Останали с 10 души, гостите се прегрупираха отлично, и спираха набезите на Локомотив още преди да стигнат те наказателното поле. Драгомир Окука пусна в игра дори невъзстановения Дерек Асамоа, но момчетата му така и не успяха да осъществят някакъв тотален и масиран натиск, за да стигнат до второ попадение. Резервата Димитър Илиев имаше шанс дори да отнесе трите точки към Перник, но ударът му в последните секунди мина покрай гредата.

Така Миньор взе точка от стадиона в квартал „Надежда”, където ще играе следващия си домакински мач – срещу ЦСКА. Локо Сф пък ще стиска палци на Славия утре „белите” да вземат нещо от лидера Литекс и да запазят разликата от три или четири точки на върха.