Миньор Перник се наложи с 2:1 над Академик София в контролна среща, преди която около 800 зрители видяха целия жълто-черен отбор, картотекиран за новия сезон.

Срещата се игра на стадион Металург, на който беше направена малка реконструкция, а теренът беше основно презачимен през лятото. Мачът беше първи за отбора на Антон Велков в Перник през това лято.

Велимир Иванович откри резултата в 35-ата минута, след като засече остро, прострелно центриране на Петър Петров. Топката премина през цялото наказателно поле на столичните студенти и Иванович я вкара без проблем на задна греда. В 75-ата минута Мирослав Будинов изравни с глава, след като изчака топката при центриране от корнер и изпревари централните защитници на домакините.

Малко преди това негов далечен удар беше избит от вратаря на миньорци Иван Чворович. Крайното 2:1 оформи Младен Стоев с удар от 30 метра в 84-ата минута.

В 54-ата минута Академик получи правото да изпълни дузпа, която първоначално беше реализирана от Иван Редовски. Съдията обаче нареди тя да бъде пребита, тъй като футболисти от Академик навлязоха преди удара в пеналта. При второто изпълнение обаче вратарят Чворович спаси удара на Редовски.

Собственикът на Миньор Никифор Вангелов не присъства на мача заради бизнес-ангажименти. Дебют с фланелката на Академик направи бившият футболист на Локомотив Пловдив Мартин Сечков, който игра заедно с американеца Александър Уърд в центъра на отбраната.