Изпълнителният директор на Миньор Перник ген. Йордан Димитров заяви за официалният сайт на клуба, че жребият, който определи „чуковете” да приемат Академик София на 1/16-финалите в турнира за Купата на България, е нормален и че „жълто-черните” могат да стигнат дори до финал в турнира.

„Нормален жребий, дали Академик ще се падне, дали Левски, дали Тополите Варна… Нормален жребий, всеки си поставя своите цели. От тук наистина има какво да показваме и съм убеден, че футболистите оцениха своите действия. Тук ще направим всичко възможно да се реваншираме пред своите фенове”, каза генералът.

„Една от целите, която сме си поставили, е да стигнем колкото се може по-далеч. Играем мач за мач, целта е да отидем по-напред, а защо не полуфинал или финал”, вярва Димитров.

Шефът на перничани обаче се надява и късметът да бъде на наша страна. „Дано има и малко късмет, не трябва да ни притесняват отборите от „А” група и „Б” група. Ще направим всичко възможно да гоним по-предно класиране.”

Запитан за качествата на дошлия вчера французин Сарес Ибрахими генералът заяви: „Той показа качества, но от тук нататък си има треньорско ръководство, което ще прецени. Вчера го наблюдавах. Отчитах въобще първото му излизане, непозната обстановка в България и Перник. Той обаче намери общ език с Ванче Траянов, с Данчо Тодоров. За да го вземем, трябва да бъде над качествата на нашите футболисти.”