Старши треньорът на Миньор Антон Велков беше избран за „Треньор на годината“ от спортните журналисти в Перник, пише официалният сайт на клуба.  

Велков получи наградата си от кмета на Перник – Росица Янакиева, която награди и челната десетка при спортистите. На почетната трета позиция в класацията се нареди футболистът на Миньор – перничанинът Адриан Олегов, получил 30т. от спортната общественост. На 2 точки пред него се класира звездата на женския състав на баскетболния Миньор – Камелия Михалкова, а „Спортист на годината“ стана самбистката Александра Накова, която тази година взе бронз от световното първенство за девойки.

Безапелационен победител в класацията за Отбор на годината стана ПФК Миньор. Лично мажоритарният собственик на клуба – Никифор Вангелов и изпълнителният директор Пламен Атанасов уважиха церемонията, за да получат статуетката, която беше поредно признание за успешната работа на тима през 2009г. Думите на благодарност бяха както към организаторите на инициативата, така и към целия колектив на клуба, заслужил признание не само в рамките на града, но и от спортната общественост в цялата страна.