Ръководството на Миньор Перник се раздели с петима футболисти, след като вчера беше направен анализ на изминалия есенен полусезон и оценка на всеки един от играчите по отделно.

След днешната контролна среща със Септември Симитли стана ясно, че за втората част от първенството наставникът на тима Стойчо Стоев няма да разчита на нападателят Костадин Хазуров, Младен Стоев, Юри Иванов, Велимир Иванович и Христо Господинов. Договорите им ще бъдат прекратени на предстоящото заседание на Арбитражния съд към БФС по взаимно съгласие.

Единственото сигурно ново попълнение на този етап е юношата на Левски Костадин Аджов, който изкара проби в тима и беше одобрен. До началото на подготовката Миньор трябва да привлече поне още четирима играчи.

Отборът пък беше разпуснат във ваканция днес и няма да тренира до 15-и този месец, каквито бяха първоначалните планове. Решението на старши треньора Стойчо Стоев е продиктувано от прогнозите за времето, които вещаят сняг, ниски температури и поледици. Първата тренировка за 2011-а година е насрочена за 12-и януари на стадион Металург.