Изпълнителният директор на Миньор Перник генерал Йордан Димитров очаква отборът да продължи добрата игра от мача с Литекс и в предстоящия кръг срещу хита в родната А група Лудогорец.

Двубоят от 9-ия кръг е в събота от 16:00 часа на новия стадион Лудогрец Арена в Разград. В петък жълто-черните тръгват от столичния стадион Славия в 09:00 часа за лагер в Търговище, където следобед в часа на мача ще направят една тренировка.

Наставникът на чуковете Стойчо Стоев пък заяви, че подготовката за мача върви по план и няма контузени футболисти след контролата с Ботев Враца, завършила 2:2 по време на паузата в шампионата.

Надеждите на футболния специалист са Крум Бибишков да се отпуши срещу Лудогорец и да вкара първия си гол в официален мач. Иначе Бибишков се разписа от дузпа в проверката с врачаните. Макар той още да няма попадение за винкелите, Стоев е изключително доволен от тарана и по всяка вероятност ще заложи на него като титуляр и при гостуването в Разград.

„Надявам се Бибишков да се отпуши срещу Лудогорец, това да го успокои и да започне да вкарва в останалите мачове. Сигурно никой не вярва, че ще направим нещо срещу Лудогорец, но ще се види на мача какво ще стане”, каза Стойчо Стоев, цитиран от официалния сайт на Миньор.