В решаващ мач, в който се срещнаха два отбора борещи се за своето оцеляване на А група Ботев допусна много тежка загуба като домакин с 1:2 от прекия си конкурент Миньор Перник и по този начин задачата пред „канарчетата” да се спасят стана изключително трудна.

На стадион „Христо Ботев” в мача от 27-я кръг на А група домакините започнаха по-силно, но направиха много сериозни пропуски.

Само в първия половин час за „канарчетата” пропуснаха Тимонов, Орловски, Манчев, Аврамов и Андонов.

Гостите от Миньор се опитваха чрез статични положения да стигнат до опасности пред Лилчо Арсов.

Съвсем закономерно домакините поведоха в резултата, след като в 41-та минута след центриране в наказателното поле на Миньор Перник Цветков игра с ръка и съдията Ангел Ангелов даде дузпа в полза на домакините, която бе реализирана от Николай Манчев.

Второто полувреме отново започна силно за домакините, като в 54-та минута техен гол бе отменен правилно, тъй като Аврамов бе в положение на засада, а преди това бе извършено и нарушение срещу Чворович.

Миньор успя да изравни резултата в 55-та минута, когато Ангелов изведе много добре Янкович зад отбраната на домакините и футболистът на отбора от Перник нямаше проблеми да преодолее Арсов за 1:1.

Гостите от Перник стигнаха до пълен обрат в срещата, след като в 57-та минута след грешка в отбраната на Ботев Хазуров се възползва от ситуацията и излезе сам срещу Арсов, след което го финтира, но вратарят на домакините събори нападателя на Миньор Перник и съдията Ангел Ангелов даде дузпа за гостите. Наказателният удар бе реализиран от Валмир в 58-та минута.

Домакините можеха да изравният в 77-та минута, когато след опасен удар на Тимонов от пряк свободен удар топката срещна левия стълб на вратата на Чворович.

Ботев отново имаше шанс да изравни в 86-та минута, след като Етов подаде на Андонов, който стреля много силно, но топката срещна напречната греда и тупна пред гол линията на вратата на Чворович.

След тази загуба Ботев остава в зоната на изпадащите, като се намира на четиринадесета позиция с 24 точки, а Миньор вече има актив от 30 точки и е на дванадесето място.