Отборът от Западната "Б" група Спортист (Своге) ще играе приятелски мач с елитния Миньор (Перник) по време на паузата в първенството. Срещата ще се проведе от 13 часа на 25 март на стадиона в Перник.

В следващите дни се очаква пристигането на жълтата карта на централния нападател Кристиан да Коща и клубът от Своге ще може го картотерика в БФС. До момента преминалият през няколко бразилски и няколко гръцки отбора Да Коща имаше възможност единствено да тренира със състава на Спортист.

"Искаме да увеличим ударната мощ на отбора. Изпускаме прекалено много голови положения. При нас нещата в нападение се получават по трудния начин. В мача с Чавдар спечелихме с голове в края, а можеше за решим изхода от срещата още през първото полувреме", заяви за БТА Христо Димитров, шеф на Спортист.

Отборът от Своге се намира на четвърто място в Западната "Б" група с актив от 27 точки. В среща от 20-ия кръг тимът победи с 2:0 като гост Чавдар (Бяла Слатина). Преди това обаче Спортист загуби с 0:1 у дома от Етър (Велико Търново).

"Имаме реални шансове да се намесим в борбата за челните места. Въпреки някои неблагоприятни резултати в последно време, запазихме спокойствие. Футболистите успяха да се изправят на крака и да подобрят представянето си. Мисля, че вече разбират точно какво се изисква от тях. Започнаха да се отнасят още по-отговорно и по-професионално към задачите си", каза още Христо Димитров.