Спартак Варна постигна минимална победа с 1:0 като гост на Вихрен в Сандански в мач от четвъртия кръг на А футболна група. Единственото попадение в срещата бе дело на Станислав Жеков в 39-та минута.

Двубоят на стадион „Вихрен” започна при изключително тежки условия, тъй като над южния град се изля пороен дъжд. Домакините застрашиха мрежата на Цанков още в 4-та минута. Тогава Еривертон шутира силно, но топката мина на метър от вратата. Шест минути преди почивката Жеков реализира гол и даде преднина на отбора, воден от Атанас Атанасов. В 43-та минута Лима пропиля уникален шанс да изравни резултата. Бразилецът стреля от добра позиция, но топката излезе в аут.

В началото на втората част домакините отново пропуснаха да отбележат, като грешник пак бе Лима, който остана сам срещу вратаря на гостите, стреля от воле, но прати топката извън очертанията на вратата.

В допълнителното време на срещата футболист на Вихрен падна в наказателното поле, „зелените” поискаха дузпа, но съдията не отсъди такава.

След спечелените три точки Спартак се изкачи на 9-то място в класирането с 4 точки, а Вихрен е 12-и с три.